Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Bu atamalarda KPSS puanı yüzde 50, mülakat puanı yüzde 50 etkili olacak.

Başvurular 20 Mayıs’ta başlayacak.

Atama bekleyen öğretmen adaylarının dikkatine! KPSS ve mülakat puanları değişti Atama bekleyen öğretmen adaylarının dikkatine! KPSS ve mülakat puanları değişti

EN ÇOK HANGİ BRANŞLARDA ATAMA YAPILACAK?

Bakan Tekin’in açıklamasına göre en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacak. Bu atama döneminde 3 bin 262 sınıf öğretmeni göreve başlayacak.

 Sınıf öğretmenliğini 2 bin 499 kadroyla özel eğitim öğretmenliği, bin 597 kadroyla rehberlik öğretmenliği, bin 594 kadroyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 968 kadroyla İngilizce öğretmeni takip edecek.

EĞİTİM CAMİASINA HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Yusuf Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 20 bin öğretmen atamasının eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin her alanda uluslararası rekabet gücünü artırmak, toplumsal gelişimde devamlılık sağlamak ve evlatlarımızı nitelikli bir eğitimle buluşturmak için insan kaynaklarımızı güçlendirmek istiyoruz. 

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ele aldığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız son değerlendirmeler neticesinde 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz. Eğitim ailemize katılacak tüm meslektaşlarıma şimdiden hayırlı olsun. 

Desteklerini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkür ediyorum”.