Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulanıyor. Ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını yapabiliyor. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Memur maaş katsayısına göre düzenlenen Evde Bakım Aylığının zamlı olarak hesaplara geçmesi bekleniyor. Peki, 2024 mayıs ayı evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı ödeme tarihi ve sorgulama ekranı.

Engelli yakınlarına yapılan evde bakım aylığı ödemesi her ay hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşları Mayıs döneminde yine zamanında hesaplara yatırılacak. Evde bakım maaşları, yapılan zamla beraber 7 bin 608 liraya yükseldi. Peki, evde bakım maaşları bu ay ne zaman yatacak? İşte 2024 Mayıs evde bakım maaşı ödemesinde son durum...

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları genellikle her ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Buna göre; Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte, evde bakım maaşı ücretlerine de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Buna göre; 'evde bakım desteği' yapılan zamla beraber 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.

QNB Finansbank'tan 500 milyon dolarlık ilk sürdürülebilir eurobond ihracı QNB Finansbank'tan 500 milyon dolarlık ilk sürdürülebilir eurobond ihracı

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.