Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan yoğunlukla ilgili açıklama yaptı. 

Şanlıurfalı olan İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da bugün hastanede yaşanan yoğunluk ve uzun hasta kuyruklarını yansıtan görüntüler paylaşarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki göstermişti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) güncellemesi yapılması nedeniyle kısa süreli bir yoğunluk yaşandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ani gelişen bir durumdan dolayı öğle arası sistem güncellemesi yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. HBYS güncellemesi yaklaşık yarım saat sürdü. Bu süreçte çocuk acil servisi yeşil alanında başvuru sürecindeki aksaklıktan kaynaklı kısa süreli bir yoğunluk yaşandı.

Açıklamada, "Bu sürede polikliniklerimizde hasta takipleri devam etmiştir. Mevsim koşulları sebebiyle hastanelere başvuru sayısının normalin üzerinde olduğu bilinmektedir. Hastanemizde sağlık çalışanlarımız bütün gayretleriyle hastalarımızın talebini karşılamak için çaba harcamaktadır" denildi.

Editör: Haber Merkezi