İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Komisyonu (CODA) tarafından akredite edildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, CODA ile Avrupa'da ilk, dünyada ikinci üniversite oldu.

Yapılan akreditasyonla Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin mezunları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diş hekimliği mezunlarıyla aynı hak ve ayrıcalıklara sahip olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, bu gelişmenin Türkiye'de diş hekimliği eğitimi için önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.

Dalan, CODA Akreditasyonunun, hem üniversite hem de mezunlar için Türkiye'yi gururlandıracak bir dizi uluslararası avantajı da beraberinde getirdiğine değindi.

Dalan, "1 Şubat 2024'ten sonra mezun olan ve olacak tüm öğrencilerimiz Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diş hekimliği okullarından mezun olan hekimlerin sahip olduğu haklara sahip oldu. Yani mezunlarımızın diplomaları, ABD diplomasının geçerli olduğu tüm ülkelerde geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de CODA ile fakülte ve hastanenin yüksek kalitede eğitim ve hizmet sunduğu, sürdürülebilir uluslararası rekabette en üst sıralarda olduğunun belgelendiğini aktardı.

Bingöl, şunları kaydetti:

Haliç Üniversitesi ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan lösemili çocuklara ziyaret Haliç Üniversitesi ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan lösemili çocuklara ziyaret

"Diş Hekimliği Fakültesi'nin dünya standartlarında eğitim verdiği bir kez daha tescilledi. Avrupa'dan Amerika'ya kadar uzanan saygın bağlantılarımıza yeni bir halka eklendi. Yeditepe Üniversitesi olarak bir başarıya daha imza attık."

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Eren Kuru ise fakültenin çetin bir akreditasyon sürecinden geçtiğini belirterek süreci başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını anlattı.

Kuru, kendilerinden sonra başka okulların da bunun için çaba sarf edeceklerinin altını çizerek, "Öncü olmanın keyfini yaşamak gerçekten önemli. Ülkemiz için de çok önemli bir adım. Çünkü küreselleşen eğitim dünyasında, uluslararası ilişkiler ve araştırma projeleri birbirini destekler. Tanınırlık, öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi, sınavlarda öğretim üyelerinin değişimi gibi adımlar çıtanın yükselmesini sağlar. Eğitim ne kadar yükselirse sağlık hizmeti o kadar iyileşir ve mükemmelleşir. Hekimler olarak bizim amacımız da en iyi sağlık hizmetini, yetiştirdiğimiz çağdaş, yenilikçi, donanımlı, diş hekimleriyle en yükseğe çıkarmak." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: aa