EKONOMİ

16 Temmuz uyarısı: Elinde dövizi ve TL’si olanlar dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve para piyasalarına ilişkin 16 Temmuz ve sonrası için bir uyarı yaptı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, eline nakit geçen ancak birikimlerini henüz değerlendirmeyen küçük yatırımcıların ayağına bir fırsat daha geldiğini açıkladı.

“HAZİRANI KAÇIRANLAR ÜZÜLMESİN”

ABD'deki enflasyon rakamlarının büyük önem taşıdığını, altın ve gümüş piyasalarında da fiyatlamaya sebep olduğunu kaydeden Memiş, “ABD Merkez Bankası (Fed) ne zaman faiz indirimlerine başlar. Bunun ipuçlarının arayışı içinde olacağız.” diye konuştu.

Muhtemelen 2024’ün son çeyreğinde Fed'in faiz indirimlerine başlayacağını aktaran Memiş, ABD'de enflasyon rakamlarının beklentinin altında kalması ile Fed'in indirim ihtimali fiyatlandığını kaydetti.

Memiş, ons altında da 2 bin 416 dolara kadar yükselişin görüldüğünü söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YENİ FIRSATLAR VAR

Haziran ayında altın ve gümüş alamayanların ve eline yeni dolar ya da Türk lirası geçmiş olanların üzgün olduğunu belirten Memiş, “Yeni fırsatlar tekrar karşınıza geliyor. Demek ki önümüzdeki hafta altın ya da gümüş tarafında alım fırsatı sürecine gireceğiz.” dedi.

Memiş, dolar kurunun 33.5 TL’ye yükseldiğini ve kurun 33 TL üzerine yerleşme isteği bulunduğunu dile getirdi.