EĞİTİM

2024 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri 2-9 Ekim Tarihleri Arasında Yapılacak

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilirken, kayıt işlemleri ise 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. E-kayıt yapmak isteyenler için son tarih 7 Ekim 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında yaptıkları tercihlerin sonuçlarını, ÖSYM’nin resmi internet adresi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecekler. Sonuçlar, 27 Eylül 2024 itibarıyla erişime açıldı.

Kayıt Süreci Başlıyor

Bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar için kayıt işlemleri, 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Üniversiteye şahsen başvuru yapacak adaylar, bu süre zarfında gerekli belgelerle birlikte başvurularını tamamlamak zorunda.

E-Kayıt Kolaylığı

Kayıt işlemlerinde elektronik yöntemle başvuru yapmak isteyen adaylar ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanabilecek. Bu adaylar, 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında, saat 23.59’a kadar, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, e-kayıt işlemi gerçekleştiren adayların, kayıtlarının tamamlandığını ekranda çıkan onay mesajıyla görmeleri büyük önem taşıyor. Elektronik kayıt işlemini başarıyla tamamlayan adaylar, üniversitelerin belirttiği tarih aralığında gerekli belgeleri elden teslim etmek durumundalar. Ders kaydı sürecinde sorun yaşamamak için e-kayıt belgelerinin eksiksiz teslim edilmesi gerekiyor.

Sınav ve Yerleştirme Sürecinin Detayları

2024 DGS, meslek yüksekokulu mezunlarının lisans programlarına dikey geçiş yapabilmeleri için her yıl düzenlenen önemli bir sınav. Bu yılki sınavın sonuçları doğrultusunda binlerce aday, hayalini kurduğu lisans programlarına yerleşti. Yerleştirme işlemlerinin ardından gözler şimdi, kayıt sürecine çevrildi.

DGS yerleştirme sonuçlarına dair detaylı bilgi ve kayıt işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar, ÖSYM ve üniversitelerin resmi web sitelerini takip edebilirler.