Okular açılıyor: Bit çocuklarınızın kabusu olmasın Okular açılıyor: Bit çocuklarınızın kabusu olmasın

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 yerleştirme sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sınav sonuçlarının ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığıyla adayların erişimine sunulduğunu açıkladı. Özvar, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Sevgili adaylarımız, 2024 YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. Sonuçlarınızı ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Tüm gençlerimizi tebrik eder, sonuçların hayırlı olmasını dilerim," ifadelerine yer verdi.

Özvar, yükseköğretime genç neslin erişiminin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması, Türkiye’de yükseköğretime genç neslin yoğun bir ilgi gösterdiğini ve erişiminin kolaylaştığını gösteriyor. Bu durum, kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir şekilde incelendiğini ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin analiz edildiğini gösteriyor," dedi.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden kontrol edebilecek. Üniversite adayları için kritik bir aşama olan YKS, bu yıl da gençlerin yükseköğretim kurumlarına olan ilgisinin artarak devam ettiğini gösterdi.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi