Hükümet kanadı, asgari ücrete ara zamma kapıları kapatsa da milyonlarca çalışan ve sendikaların beklentileri devam ediyor. Söz konusu beklenti üç sendikayı da birleştirdi.

Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji

TÜRK-İŞ, DİSK VE HAK-İŞ TOPLANDI

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücretin yanı sıra vergi ve enflasyonun aralarında olduğu konuları görüştü.

TÜRK-İŞ’in ev sahipliği yaptığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda; Atalay, Çerkezoğlu ve Arslan asgari ücret, ücretlerden kesilen vergi, enflasyon rakamları ve kamudaki tasarruf tedbirlerinin çalışanlarda yarattığı olumsuz etkilerin de aralarında olduğu konu başlıklarını ele aldı.

Genel başkanlar tarafından üç konfederasyondan birer temsilcinin katılımıyla komisyon kurulması ve ortak bir bildiri hazırlanması kararlaştırıldı.

TÜRK-İŞ, DİSK ver HAK-İŞ’in katkılarıyla hazırlanacak bildiri, gelecek hafta üç genel başkanın da katılımıyla yine TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak.

Editör: Haber Merkezi