Şanlıurfa merkezli 7 ilde dolandırıcılık çetesi çökertildi: 18 tutuklama Şanlıurfa merkezli 7 ilde dolandırıcılık çetesi çökertildi: 18 tutuklama

İstanbul'un simgelerinden biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı davasında, Ahlam Albashır'a "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası daha verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ahlam Albashır'ın son sözü sorulduğunda, savunma yapmayı reddederek, verilecek herhangi bir cezayı kabul ettiğini belirtti. Albashır, diğer sanıklarla ilgili ise bilgi vermedi.

Duruşmada, Albashır'ın avukatları da hazır bulundu. Diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlanıp gerçekleştirildiği belirtiliyor. Saldırı sonucu birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

Editör: Haber Merkezi