ŞANLIURFA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ayda Jandarma tarafından 81 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonların sonuçlarını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Şanlıurfa’da Silah Temizliği Sırasında Yaşanan Kaza: 23 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti Şanlıurfa’da Silah Temizliği Sırasında Yaşanan Kaza: 23 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Operasyonlar sonucunda yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82’si tutuklanırken, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Geriye kalan şüphelilerin ise işlemleri devam ediyor. Ayrıca, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araç da ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin hemen başlatıldığını belirtti.

 Operasyonları Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarının gerçekleştirdiğini ifade eden Yerlikaya, operasyonları yöneten ve sahada görev yapan jandarma personelini tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle” dedi.

Kaynak: BİHA