URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şırnak’ın Cizre ilçesinde, aralarında husumet bulunan iki akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada kan döküldü. Olayda 1 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, gözaltılar yapıldı.

Şanlıurfa'da 6 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı Şanlıurfa'da 6 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Koçtepe köyünde uzun süredir aralarında husumet bulunan iki akraba aile arasında yaşanan gerilim, bu kez kanlı bir çatışmaya dönüştü. Olay, sabah saatlerinde köy meydanında karşı karşıya gelen aile bireylerinin sözlü tartışmasıyla başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, silahların çekildiği bir kavgaya dönüştü ve olay mahaline dehşet hakim oldu.

Edinilen bilgilere göre, çatışma sırasında Murat Oktay (33) ve aynı aileden L.N. (31), N.O. (38) ile T.O. (35) isimli üç kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Silah seslerini duyan köylülerin durumu bildirmesi üzerine, jandarma ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı.

Ağır yaralanan Murat Oktay, ilk tedavisinin ardından ambulansla İdil Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar ise Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, olay sonrası bölgeyi kontrol altına alarak, kavgaya karıştıkları iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı. Köyde geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Cizre halkı arasında büyük üzüntü ve endişeye yol açan bu kanlı çatışmanın, aileler arasındaki husumeti daha da derinleştirebileceği ifade ediliyor. Yaşanan bu elim olay, bölgede barış ve huzurun tesisi adına akil insanlardan oluşan bir grubun devreye girme çağrısını da beraberinde getirdi. 

Olayla ilgili gelişmeler, yetkililer tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi