URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Akşam saatlerinde, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da iki ayrı deprem meydana geldi. İlk deprem, Kahramanmaraş'ın Taşoluk-Göksun bölgesinde saat 19:43:08'de, 3.6 büyüklüğünde ve 5.0 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin şiddeti, çevre illerde de hafif hissedildi ve vatandaşlar kısa süreliğine panik yaşadı.

Bu sarsıntıdan kısa bir süre sonra, saat 20:02:00'de Adıyaman'ın Karaköse-Sincik bölgesinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem, 1.1 kilometre gibi oldukça sığ bir derinlikte gerçekleşti ve özellikle yüzeye yakın olması nedeniyle bölgedeki vatandaşlar tarafından daha güçlü hissedildi.

Yetkililer, her iki deprem sonrası bölgelerdeki binalarda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol etmek üzere harekete geçti. İlk belirlemelere göre, her iki depremde de ciddi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı. Ancak, uzmanlar, artçı sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulundu ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Şanlıurfa Anadolu Arapları ve Anadolu Gençlik Derneği’nden Müftülüklere Ziyaret: Mevlidi Nebi Haftası’nda Anlamlı Hediye Şanlıurfa Anadolu Arapları ve Anadolu Gençlik Derneği’nden Müftülüklere Ziyaret: Mevlidi Nebi Haftası’nda Anlamlı Hediye

Deprem uzmanı Dr. Ayşe Yılmaz, “Bu depremler, bölgenin deprem aktivitesinin bir göstergesidir. Özellikle sığ derinlikteki depremler, yüzeyde daha fazla hissedilir ve panik yaratabilir. Ancak şu ana kadar ciddi bir zarar bildirilmemesi sevindirici. Yine de bölgedeki yapıların depreme dayanıklılığı konusunda tedbirlerin artırılması gerekmektedir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bölge halkı, geceyi tedirgin geçirse de yetkililer, vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Depremlerin ardından bazı vatandaşlar, artçı sarsıntılardan endişe duydukları için geceyi açık alanlarda geçirdi.

Uzmanlar, deprem bilincinin artırılması ve yapıların depreme dayanıklılığı konusundaki çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgularken, vatandaşlara da deprem çantası hazırlamaları ve olası bir sarsıntı anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim almaları çağrısında bulunuyorlar.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi