Şanlıurfa'da Kuzeybatı Çevre Yolu ve Akabe Yolu'nda emniyet şeridinin olmaması, sürücülerin ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Her iki yolda dakaldırımların yapılmasına rağmen emniyet şeridinin yapılmaması dikkat çekti. Araç arızaları durumunda sürücülerin güvenli bir şekilde kenara çekilebileceği bir alan olmaması, kazaya neden olma riskini artırıyor.

Emniyet şeridinin olmaması nedeniyle araç arızaları durumunda yolun tehlikeli hale geldiğini belirten bir sürücü duruma tepki gösterdi

Kaldırımların yaya için yapıldığını belirten sürücü, araç arızaları durumunda sürücülerin güvenli bir şekilde kenara çekilebileceği bir güvenlik şeridinin olması gerektiğini vurguladı.

Detaylar kan dondurdu! Aile katliamı: 3’ü çocuk 5 ölü Detaylar kan dondurdu! Aile katliamı: 3’ü çocuk 5 ölü

Sürücü tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? İnsan güvenliği bu kadar önemsiz mi? Arızalanan arabalar yolda duruyor. Yaya için kaldırım yapılmış, yayaların işi yok orada. En azından yola sırt verilse araçlar yaya şeridi olarak kaldırıma çıkabilir. Bir balık sırtı verilirse kaldırımlara araçlar arızalandığı zaman kendini kaldırma güvenlik şeridi diye atabilirsin" 

Editör: Haber Merkezi