Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı! ATM'lere yapılan güncellemelerle birlikte, dolandırıcılık ve hatalı işlemleri önlemek amacıyla kart yutma özelliği eklendi. Bu sayede, kartınız belirli durumlarda ATM tarafından otomatik olarak yutulabilir.

TV+'tan yeni spor ve eğlence kanalları TV+'tan yeni spor ve eğlence kanalları

ATM'lere yapılan güncellemelerle birlikte, belirli durumlarda kartları yutma özelliği eklendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevcut EFT, havale ve FAST sistemlerine ek olarak yeni bir işlem menüsü tanıttı.

ATM'NİN KARTINIZI YUTACAĞI DURUMLAR

Şifrenin üç kez yanlış girilmesi: Güvenlik amacıyla, şifrenizi üç kez yanlış girmeniz halinde kartınız yutulabilir.

Kartın borç nedeniyle iptal edilmesi: Borcunuz nedeniyle bankanız tarafından kartınız iptal edilirse, ATM tarafından yutulabilir.

Kartın son kullanma tarihinin geçmesi: Son kullanma tarihi geçmiş kartlar geçersiz olduğundan ATM tarafından yutulabilir.

ATM'de Teknik Arıza Meydana Gelmesi: Nadir durumlarda ATM'de oluşan teknik arızalar kartınızın yutulmasına neden olabilir.

Kartın kayıp veya çalıntı olarak bildirilmesi: Kartınızın kayıp veya çalıntı olduğunu bankanıza bildirmeniz halinde, güvenlik amacıyla ATM tarafından yutulabilir

ATM KARTINIZ YUTULDUĞUNDA YAPMANIZ GEREKENLER

Eğer ATM kartınız yutulursa, kartınızı geri almanız 1 ila 2 hafta sürebilir. Kartınız bir banka şubesinin önündeki ATM tarafından yutulduysa, şube personelinden yardım alarak kartınızı geri alabilirsiniz. Bu süreçte bankanızla iletişime geçerek kartınızın durumu hakkında bilgi almak da önemlidir.

Editör: Abdullah Toprak