CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova bir son dakika açıklamasında bulundu ve Hatay'da tamamlanan deprem konutlarına değinerek bölgede son durumu aktardı.

Canova Bakan'ın maliyetler ile ilgili konuştuğunu ve ödemlerin 250 bin lira civarında olacağını söylediğini aktardı.

Bakan Özhaseki'nin Hatay'a 42 gazeteci ile geldiğini söyleyen Canova, buradaki çalışmaların anlatılacağını söyledi. Bakan basın mensuplarına yaptığı açıklamada evlerin yaklaşık 250 bin lira civarında tuttuğunu söyledi. Ayda 4 bin liralara geldiğini söyleyen Bakan, 10 bin 888 konutun teslim edildiğini söyledi. 1240 şantiye olduğunu ve 110 bin işçinin burada çalıştığını söyleyen Bakan, TOKİ'nin aynı anda 60 bin inşaat yapabildiğini, ama yıl sonuna 200 bin konut teslim edileceğini söyledi.

Canova yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Şanlıurfa’daki emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak! Şanlıurfa’daki emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün buraya 42 gazeteciyle geldi. Ankara temsilcileri, köşe yazarları var. Buradaki çalışmaları anlatacak. Tüm sorulara yanıt verecek. Uçakta da bir miktar konuştuk. Bakan yerleşim planı üzerinden anlattı. Meskun mahal şartı kaldırılmıştı, evlerin olduğu alanlar da rezerv alan ilan edilebiliyor. Sağlam ya da az hasarlı evler bulunabiliyor. Rezerv alan yeni yerleşim yeri nedeniyle evler yıkılacak, yeni yapılar inşa edilecek. Bakan, birkaç ev için plandan vazgeçemeyiz dedi. Bakan henüz maliyet çalışması yapmadık, vatandaşlar yerleşsin, bakarız dedi. Yaklaşık 250 bin lira civarında tutuyor vatandaşlara verilen evler. Aylık 4 bin liralara geliyor. Hatay önemli, Maraş'tan sonra en çok hasar gören yerdi. 10 bin 888 konut teslim edildi, altyapı çalışmaları için 14 milyar liralık kaynak belediyeye sağlanıyor. 1240 şantiye var, 110 bin işçi çalışıyor. Bakan dedi ki, TOKİ 60 bin inşaat yapabiliyor ama biz 200 bin evi teslim edeceğiz. Şartlar çok zorlu ama çok hızlı hareket ediyoruz dedi. Rezerv alan konusunda eleştiri yöneltenler davetli. Hatay resmen inşaat alanı gibi, her yerde konteynerler var, arkalarında inşaat yapılıyor"