EKONOMİ

Bakanlık onlarca personeli kadrosuna katacak! Tek bir şart yetiyor

Ulaştırma Bakanlığı personel alımı yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık 200’e yakın personeli bünyesine alacak.

Ulaştırma Bakanlığı'nın personel sayısını güçlendirmek amacıyla 182 yeni işçi alacağı haberi, alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru şartları hakkındaki detaylar paylaşılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere çeşitli pozisyonlarda 182 kamu işçisi alacağını duyurdu. Bu alım, İş Kanunu ve kamu kurumlarına işçi alımında uygulanacak yönetmeliklere uygun olarak yapılacak.

Alım yapılacak şehirler arasında İzmir, Zonguldak gibi şehirler bulunuyor ve pozisyonlar gemi elektrikçisinden yağcıya, gemi aşçısından tarama uzmanına kadar değişiklik gösteriyor.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ELEMAN ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmamaları, sosyal güvenlik kurumlarından emekli aylığı almamaları ve 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor.

Ayrıca, askerlikle ilişiği olmamalı veya askerliğini tamamlamış olmalıdırlar. Başvuru yapacakların ortaöğretim düzeyinde eğitim almış olması ve belirlenen yaş sınırlarında olmaları bekleniyor. Denizcilik alanında en az bir yıl tecrübe ve bu tecrübeyi belgeleme şartı da aranmaktadır. Ayrıca, vardiyalı çalışma, çeşitli iklim ve seyahat koşullarına uyum sağlayabilme gibi özel şartlar da değerlendirilecektir.