EKONOMİ

Buna yatırım yapan paraya para demeyecek: Kazancı mevduat faizinden 10 kat fazla

Ünlü yatırım uzmanı Mert Ergün, son dönemde yükselişe geçen mevduat faizlerinin kazancına oranla 10 kat daha fazla getiri sağlayacak bir yatırım aracını açıkladı.

Birikimlerini değerlendirmek isteyen milyonlarca yatırımcı çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar çeşitli yatırım araçlarını ön plan çıkarırken, bazılarının popülaritesi ise hiç değer kaybetmiyor.

Ünlü yatırım uzmanı Mert Ergün, 2025 senesinde yatırımcılarına yüksek kazanç sağlayacak bir yatırım aracı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELİŞTE

Bankaların son dönemde sağladığı yüksek faiz oranları, vadeli mevduat hesaplarına olan ilgiyi yükseltmiş vaziyette.

Cazip seçenekler arasından en uygun olanı seçmeye çalışan yatırımcıların, karar verme süreçleri de giderek karmaşık hale geliyor.

Örneğin, 100 bin TL’lik birikimini 32 gün boyunca yüzde 54.83 faiz oranıyla mevduatta değerlendiren bir yatırımcı, stopaj oranının düşülmesinin ardından sonra 4 bin 226 TL faiz kazancı elde ediyor.

Bankaların sağladığı farklı faiz oranları ve vade seçenekleri de bu seçim süreçlerini zorlaştırıyor. Örneğin, 6 ay vadeli yüzde 56.98 ya da 3 ay vadeli yüzde 59.45 gibi seçenekler de mevcut.

Ancak bazı uzmanlar, yükselişin sürdüğü mevduat faizlerindeki durumun kalıcı olmadığını dile getiriyor.

Uzmanlar, bu yatırımların getirisini kısa vadeli olduğunu kaydederken, uzun vadede arsa ve konut gibi yatırım araçlarının daha yüksek getiri sağlayacağına işaret ediyor.

“ÇOK PARA KAZANDIRACAK”

Yatırım uzmanı Mert Ergün de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toprak yatırımının 2025 yılında önemli kazançlar sağlayacağını ifade ederek, vadeli mevduatın ise anlık bir tatmin sağladığını dile getirdi.

Ergün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Vadeli mevduat anlık bir zevk sağlar. Ancak doğru yatırım gerçek bir aşk hikayesidir. Vadeli mevduat sizi birkaç ay daha mutlu edebilir en fazla. Doğru yatırım ise 20 yıl sonrasını ve sevdiklerinizi güvence altına alır. Geleceğinize güvenerek yapacağınız, hikayesi olan bir TOPRAK yatırımı ise 2025’te size büyük kazançlar getirebilir.”