Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji

Eğer satın aldığınız tarla veya arsa 5.000 metrekareden büyük olsa bile, kadastral yola sahip değilse ev inşaatı yapmanız mümkün olmayacak.

5.000 metrekareden küçük tarlalar üzerine ev inşa etmek yasal olarak mümkün değil.

Yapmak istediğiniz evin alanı, tarlanın toplam büyüklüğüne eklenir. Örneğin, 150 metrekarelik bir ev planlıyorsanız, tarlanızın en az 5.150 metrekare olması gerekir.

Tarım il müdürlüğü tarafından belirlenen ova sınırları içindeki tarlalarda, 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev yapımı yasak.

DSİ tarafından sulama kanalı veya gölet gibi altyapı çalışmalarına sahip arazilerde ev inşaatına izin verilmez.

Sit alanında bulunan tarlalarda, 5.000 metrekareden büyük olsa bile ev inşa etmek yasaktır.

Kooperatif hobi bahçelerinde yapılan yapılar kooperatifin ortak malı olarak kabul edilir ve bireysel mülkiyete geçmez.

Ruhsatsız konteyner, prefabrik yapılar veya bungalovlar kaçak yapı olarak değerlendirilir ve yıkılabilir. Bu tür yapılar için cezai işlemler uygulanabilir ve hatta hapis cezası riski bulunabilir.

Elektrik ve su temini bazen bazı bölgelerde mümkün olmayabilir; bu tür vaatlere karşı dikkatli olunmalıdır.

Tarlanızı çevirmek, duvar örmek veya tel örgü çekmek, arazinin vasfını arsa olarak değiştirmez.

YANILTICI SATILIK İLANLARINA DİKKAT

Tarla olarak satılan yerlerin arsa olarak gösterildiği ilanlara dikkat edilmelidir. Bu tür yanıltıcı bilgilerle karşılaşabilirsiniz.

KADASTRO YOLUNA CEPHE ŞARTI

Köylerde veya kırsal bölgelerde, bir yerin ifrazı için parselin kadastro yoluna cepheli olması ve belirli genişlik ve derinlik koşullarını sağlaması gerekir.

Arazi satın almadan önce belediye, il özel idaresi veya lisanslı harita bürolarından gerekli bilgilerin alınması, yatırımınızın güvenliği açısından önemlidir.

Editör: Haber Merkezi