URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün saat 12.54'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin yerin 14.27 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. 

Depremin ardından AFAD yetkilileri, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediğini duyurdu. Ancak, deprem Malatya'nın yanı sıra Şanlıurfa ve çevre illerde de hissedildi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı ve bazıları sokağa çıktı.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Deprem sonrasında şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmemiştir. Ekiplerimiz sahada durum değerlendirmesi yapmaktadır," denildi. 

Şanlıurfa'da da hissedilen deprem, özellikle yüksek binalarda oturan vatandaşlar arasında korkuya neden oldu. Bazı vatandaşlar, sosyal medya üzerinden depremi hissettiklerine dair paylaşımlarda bulundu.

Deprem uzmanları, bölgedeki sismik aktivitelerin sürekli izlendiğini ve vatandaşların resmi kurumların duyurularını takip etmeleri gerektiğini vurguladı. AFAD, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Vali Şıldak, sünnet şöleninde çocuklarla buluştu Vali Şıldak, sünnet şöleninde çocuklarla buluştu

Bölge halkı, yetkililerin açıklamalarını yakından takip ederken, deprem sonrası bölgede herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması sevindirici olarak değerlendirildi.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi