Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün İsmailağa Cemaatinden ihraç edilmesinin ardından sular bir türlü durulmadı. Hatta Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaatinin yetkililerini düelloya bile çağırmıştı.

Ahmet Mahmut Ünlü, İsmaiağa heyetine hakkını haram ettiğini söyledi.

Kendisi için "Cemaatimizin hocalarını hedef göstermektedir. Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır. Mahmud Efendi Hazretlerimizin ailesini hedef almıştır. Hasan Efendi Hazretlerimize hürmetsizlik etmektedir. Cemaati dağıtmak için çalışmaktadır” gibi iddialarda bulunan İsmailağa Cemaati’ni tövbeye davet etti.

Kilometrelerce yürüyüp ıssız köyde her yerde onu aradılar... Dünyada sadece Şanlıurfa’da var Kilometrelerce yürüyüp ıssız köyde her yerde onu aradılar... Dünyada sadece Şanlıurfa’da var

“Çok büyük zarar verdiler İslam’a, Müslümanlara” diyen Cübbeli Ahmet Hoca, “Hakkımızı helal etmiyorum. İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum. Benim bu kadar emeklerime hakkımı haram ediyorum. O kadar hukukum var, hakkımı haram ediyorum. Sabaha kadar sayabileceğim haklarım var, haram ediyorum. Efendi’nin rabıtasını bozdukları için, bu ümmetin çocuğunu, talebesini, kız erkek sokağa bıraktıkları için hakkımı haram ediyorum. Ama yine de diyorum Allah onlara tövbe nasip eylesin” ifadelerini kullandı.