ASAYİŞ

CHP'den İslam dini ve Hazreti Muhammed'e Hakaret Eden Diamond Tema'ya Destek

Diamond Tema'nın yanında olduğunu açıklayan CHP, "Soruşturmayı derin bir endişeyle karşılıyoruz" dedi. Yakalama kararını kabul etmediklerini vurguladılar.

İslam dini ve Hazreti Muhammed hakkında hakaret içerikli ifadelere imza atan Diamond Tema için düğmeye basıldı.

Tema, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekle suçlanıyor.

Başlatılan resen soruşturmanın ardından, yurt dışında olan Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

CHP'den Diamond Tema'ya destek

Gelişmeler sonrası CHP'den Diamond Tema'ya peş peşe destek açıklamaları yapıldı.

Ataşehir ve Kadıköy'deki CHP Gençlik Kolları, soruşturmanın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savundu. Soruşturmanın endişeyle takip edildiğini belirttiler.

"Derin bir endişeyle karşılıyoruz"

CHP Ataşehir Gençlik Kolları'nın "Türkiye Cumhuriyeti İlkeleri Kişilerin Üstündedir" başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilkeleriyle kurulmuş, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. İfade özgürlüğü, demokrasimizin temel taşıdır ve herkesin düşüncelerini serbestçe ifade edebilmesini sağlar. Diamond Tema'ya yönelik açılan soruşturmayı derin bir endişeyle karşılıyoruz.

İfade özgürlüğü, farklı görüşlerin barış içinde tartışılmasını ve toplumsal ilerlemenin motoru olmasını sağlar. Hukuk devleti ilkesine göre, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı korunmalıdır; bu çerçevede yapılan soruşturmaların, adaletin üstünlüğünü korumak adına dikkatle yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz.

"İfade özgürlüğünün doğal bir sonucudur"

Toplumsal barış ve huzur, farklılıkların kabul edildiği, adaletin sağlandığı bir ortamda mümkündür. Diamond Tema'nın eleştirileri, ifade özgürlüğünün doğal bir sonucudur ve demokratik bir toplumun gereğidir. Bu çerçevede yapılan her türlü soruşturmanın, toplumun farklı kesimlerinin haklarını koruma amacını taşıması elzemdir.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Gençlik Kolları olarak, ifade özgürlüğüne yönelik bu tür soruşturmaların anasayamızla güvence altına alınmış ifade özgürlüğüne zarar verdiğine inanıyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ileriye yönelik adımlarında demokratik ilkelerin önemini vurgulamaya devam edeceğiz.