İSTANBUL (AA) - Damat Tween "Döngüsel Moda" mottosuyla Eco Art Lab'e destek olarak bir yılda yaklaşık 7 bin kişiye ulaştı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Damat Tween, sürdürülebilir bir gelecek için döngüsel moda konusunda bilinçlendirme etkinlikleri ile fark yaratmayı sürdürüyor.
Bu kapsamda İstanbul Modern'in eğitim programı olarak hayata geçirilen Eco Art Lab'e destek olan Damat Tween, bir yılda sanatla modanın iç içe olduğu ileri dönüşüm atölyeleri ile aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 7 bin kişiye ulaşarak doğa ve çevreyle kurulan bağı sanat yoluyla güçlendirdi.
Eco Art Lab'te pazartesi hariç her gün "Kağıdın Dönüşümü" ve sanatçılarla iş birliğinde ayda bir yürütülen "İleri Dönüşüm" atölye programları düzenlenmeye devam ediyor. Bu ücretsiz eğitim programları sayede çocuklar başta olmak üzere tüm katılımcılar için geri dönüşüm bilincinin artırılması hedefleniyor.
Damat Tween desteğiyle sanatçı Güneş Terkol ile "Hikaye Ağacı Dikim Atölyesi" etkinliği de gerçekleştirildi. "Döngüye Saygı" mottosuyla düzenlenen etkinliğe, ORKA Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu Biberoğlu ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, sanatçı Güneş Terkol ile workshop'ta hafızayı, gerçeklik algısını, hayal gücünü ve yaşamın geçirgenliğini sorgularken, Damat Tween'in atıl kumaşlarına hayal güçlerini aktararak yenilikçi motifler ve kolajlar oluşturdu.
- "Geri dönüşüm bilincinin artırılması hedefleniyor"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu Biberoğlu, İstanbul Modern işbirliğinde Eco Art Lab'teki desteklerinin ikinci yılına girdiğini belirtti.
Biberoğlu, "Eco Art Lab'te her hafta bir sanatçı eşliğinde Kağıdın Dönüşümü, İleri Dönüşüm gibi programlar düzenleniyor. Bu sayede çocuklar başta olmak üzere herkes için ücretsiz olarak geri dönüşüm bilincinin artırılması hedefleniyor. Eco Art Lab'te bir yılda düzenlenen 250'yi aşkın atölye, müze ziyaretçilerinin yanı sıra üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve eğitim kurumlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Eco Art Lab'e 95 kurumsal iş birliği eşliğinde 3 il ve 33 ilçeden katılım sağlandı." ifadelerini kullandı.
İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol ise Eco Art Lab'in, doğayı ve çevreyi sanatla keşfetmek için deneyimler sunduğunu vurguladı.
Varol, "Bu yaratıcı öğrenme ortamında genç ve yetişkinler, kağıdın geri dönüşümünü konu alan atölye çalışmalarına katılıyor, kullanım süresi dolmuş kumaş parçalarını ve daha birçok nesneyi sanat üretimine dönüştürmek için sanatçılarla buluşuyor. Eco Art Lab doğayı sanatla keşfetmek için yaratıcı yöntemler sunuyor." değerlendirmelerinde bulundu.