GÜNDEM

Deprem, Bölgeyi Sarstı! Şanlıurfa'da da hissedildi

Suriye’nin Hama kentinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin güneydoğusundaki birçok ilde hissedildi. Artçı sarsıntılarla da devam eden deprem, bölge halkında endişe yarattı.

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Suriye’nin Hama kentinde, Türkiye saatiyle 13.15’te 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü Salamiyah olarak belirlendi ve yerin 7.16 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Hatay’ın Yayladağı ilçesinin 119.90 kilometre uzağında olduğu tespit edildi.

Şanlıurfa ve çevre illerde de hissedilen deprem, kısa sürede büyük bir paniğe neden oldu. Bölge halkı sokaklara çıkarken, herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar bildirilmedi. Ancak, 13.18’de 4.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bu sarsıntının derinliği 7.1 kilometre olarak açıklandı.

Depremin etkileri sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı; Ürdün, Lübnan, İsrail, Filistin, Kıbrıs Adası ve Türkiye’deki Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis ve Diyarbakır gibi illerde de hissedildi. Yetkililer, halkı artçı sarsıntılara karşı uyarırken, bölgedeki deprem riski göz önüne alınarak önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.