ASAYİŞ

Deprem yardımlarını satışa çıkarmışlar: 1'i öğretmen 4 kişi tutuklandı

Depremzedeler için gönderilen yardımları satan 8 şüpheliden aralarında 1'i öğretmen 4 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezi'nde depremzedelere gönderilen yardımların görevliler tarafından satıldığı iddia edildi.

Emniyet ekipleri ihbar üzerine çalışma başlattı. Aralarında barınma merkezinin sorumlusu öğretmen ile 4 personelin de yer aldığı 8 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYMAKAMLIK: 1.5 MİLYON LİRALIK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Türkoğlu Kaymakamlığı’ndan da operasyona ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, aralarında konteynerin de yer aldığı çok sayıda malzemenin ele geçirildiği kaydedilerek şöyle denildi:

“Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezinden kamu mallarının çalınarak satıldığı yönünde duyumlar alınması üzerine il emniyet müdürlüğüyle yapılan koordineli çalışmalar sonucu Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonlarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait mühimmatlar, takribi değeri 1.5 milyon TL olan konteyner, elektronik eşya, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyonlarda 8 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, 4 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.”