ABD'deki New York Community Bancorp (NYCB) bankası, ciddi mali sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Bankanın sahip olduğu ticari gayrimenkullere ilişkin sorunlu kredileri, yatırımcılar içerisinde kaygı yarattı ve bu durum, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından da bankanın kredi notunun düşürülmesine sebebiyet verdi.

Stellantis Pro One, IAA Transportation 2024'te yenilikçi ürün ve hizmetlerini tanıttı Stellantis Pro One, IAA Transportation 2024'te yenilikçi ürün ve hizmetlerini tanıttı

3 AYLIK ÖDEMELER DÜŞÜRÜLDÜ

Moody’s’in kararı sonrası NYCB, 252 milyon dolarlık zarar açıkladı. Ayrıca, bankanın temettü ödemelerini durdurduğu ve hissedarlara yapılan üç aylık ödemenin de 5 sente indirildiği belirtildi.

Söz konusu gelişmeler, bankanın müşterileri arasında büyük bir panik havası yarattı. Birçok müşteri hızla paralarını bankadan çekmeye başladı. Bu durumda bankanın hisse değerinin yaklaşık yüzde 60 oranında düşmesine yol açtı. Bu, NYCB'nin 1997'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu.

Tüm bunların yanı sıra, bankanın hissedarları tarafından kötüleşen kredi portföyünü gizlemekle suçlanan NYCB’ye karşı dava açıldı.

Editör: Haber Merkezi