URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Elazığ bu akşam 21.09'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremin merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olarak belirlendi. Yerin 11 kilometre derinliğinde oluşan deprem, çevre illerde de etkisini gösterdi.
Sarsıntı, Elazığ başta olmak üzere Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da da hissedildi. Şanlıurfa'nın özellikle Karaköprü ilçesinde yaşayan vatandaşlar, depremi belirgin şekilde hissettiklerini ve kısa süreli panik yaşadıklarını ifade etti.
Vatandaşlar sosyal medya üzerinden, "Koltuklar sallandı", "Bayağı hissettik", "Kısa sürdü ama korkuttu" gibi paylaşımlarda bulunurken, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbarın yapılmadığı bildirildi. AFAD ve ilgili kurumlar, bölgede gelişmeleri yakından takip ediyor.
Öte yandan uzmanlar, vatandaşların olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
Yetkililer, deprem sonrası bölgede herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: