Milyonlarca emekli, gelecek hafta yapılacak zam açıklamasını merakla bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önderliğindeki ekonomi yönetimi, 'en düşük emekli maaşı' uygulamasına yeni bir sistem getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Divapan AŞ, Intermob 2024 fuarında yenilikçi ürünlerini tanıttı Divapan AŞ, Intermob 2024 fuarında yenilikçi ürünlerini tanıttı

Emeklilere yapılacak zam oranı hakkında çeşitli senaryolar Ankara kulislerinde konuşulmaya devam ederken, AK Parti'nin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da emeklilerin sadece kök aylıklarına zam yapacağı belirtiliyordu.

Ancak, gelen tepkiler üzerine AK Parti geri adım atarak gelecek hafta en düşük emekli maaşını belirlemek için toplanacağını duyurdu. AK Parti'ye yakın kaynaklar, yeni en düşük emekli maaşının 12 bin lira olacağını öne sürerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki ekonomi yönetiminin, emeklilerin sorunlarına köklü bir çözüm getirmek için çalıştığı öğrenildi.

BİR DEFAYA MAHSUS YENİ DÜZENLEME GELECEK

Bu kapsamda, şu anda 6 bin 767 lira olan en düşük emekli maaşı, planlanan yeni düzenleme ile doğrudan 12 bin liraya çıkarılacak. Yapılacak 5 bin 233 TL'lik zam, emeklilerin kök maaşlarına da yansıtılacak.

Böylece, emekliler için bir defaya mahsus yapılacak bu düzenlemenin ardından 'en düşük emekli maaşı' uygulamasına son verilecek. Devam eden süreçte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen zam oranları, 12 bin liralık kök aylıklara yansıtılacak ve emekliler arasında kısmi bir intibak düzenlemesi yapılmış olacak.

Editör: Abdullah Toprak