URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın partisinden istifası üzerine ilk kez açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Erbakan, Gülpınar'ın istifasını beklenmedik bir karar olarak değerlendirirken, bu süreçte kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini belirtti.

Erbakan, "Kasım Gülpınar'ın istifası bizde büyük bir şaşkınlık yarattı. Ne yazık ki bu karar öncesinde bizimle herhangi bir istişare yapılmadı. Belediye meclis üyeleri ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de bu durumu bugün yapılan toplantıda öğrendi. Gülpınar’ın istifa kararını açıklarken de herhangi bir bilgi paylaşımı olmadı. Biz ayrılmaması gerektiğini söyleyecekken, böyle bir karar alınması oldukça üzücü" dedi.

Erbakan: Anket Sonuçlarına Rağmen İstifa Ettim Dedi

Gülpınar'ın bugün belediye meclis üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının detaylarını aktaran Erbakan, burada Gülpınar’ın kendisine yönelik baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını belirttiğini söyledi. Erbakan, "Gülpınar, yaptırdığı ankette halkın yüzde 79'unun istifa etmesine karşı olduğunu belirtmesine rağmen, ‘çalışamıyorum, projelerim onaylanmıyor, baskılar nedeniyle istifa etmem gerekiyor’ demiş. Bu, halkın iradesine rağmen alınmış bir karar ve Şanlıurfa’daki seçmenlerimiz için uygun olmayan bir durum olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gülpınar’ın AK Parti’ye geçip geçmeyeceği yönündeki soruları da yanıtlayan Erbakan, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gülpınar’a yönelik kullandığı sert ifadeleri hatırlatarak, "Eğer Gülpınar, kendisine ‘sirk cambazı’ ve ‘zübük’ gibi ifadeler kullanan bir yapıya geri dönerse, bunun için söylenecek bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti’den istifa ederek bizim partimize geçenlere yönelik bu sert sözleri sarf etmişti. Şimdi o yapı, bu ifadeleri kullandığı birini geri alır mı, almaz mı? Bekleyip göreceğiz" dedi.

Şanlıurfa'da Yeniden Refah Partisi'nde Kriz Derinleşiyor: İki İlçede Daha Toplu İstifa! Şanlıurfa'da Yeniden Refah Partisi'nde Kriz Derinleşiyor: İki İlçede Daha Toplu İstifa!

Gülpınar’ın istifası ve olası AK Parti’ye geçişi, Şanlıurfa’da ve siyasi çevrelerde büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Yeniden Refah Partisi'nin bu duruma nasıl tepki vereceği ve Gülpınar’ın gelecekte hangi adımları atacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Editör: Abdullah Toprak