Gazeteci Mehmet Emin Tapan, yaptırdığı açıklamasında, Saygıdeğer Kamuoyu; 

Babamın maruz kaldığı malpraktis eylemi sebebiyle yaşadığı görme yetisinin kaybına dair haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Harran Üniversitesi’nin açıklaması gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyuna yalan ve yanlış bilgi verilmektedir.  

Öncelikle sizlerin de bildiği üzere mensubu bulunduğum Kanal Urfa, her zaman objektif haber yapma gayretinde olmuştur. Kamuoyunu bilgilendirme görevimize istinaden titizlikle çalışıyoruz, bunun gereği olarak da Üniversite’nin açıklamasının hatalı olduğunu belirtmek isterim. 

19.04.2024 tarihinde sosyal medyada yaptığım açıklamada özetle, Babamın operasyonu sonrası gerçekleşen uygulama hataları ve ihmallere işaret etmiştim. Bunun sonucunda görme kaybının meydana geldiğini ifade ettim. Ve bu süreçte yaşananları izah ettim. Buraya ilgili paylaşımlarımın linkini bırakıyorum. İnceleyebilirsiniz.

Dün yapılan açıklamada ilgili doktor, “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” sözündeki misal gibi, “İlk gittiği hastanede yapılan başarısız ameliyatın giderilmesi maksadıyla hastaya 5 yıllık bir tedavi süreci planladım. Bu sürecin başında hastaya tarafımca başarılı bir ameliyat yapıldı ve tedavi şeması kendisine anlatıldı, bu durumun tedavisinin uzun süreçli olduğu anlatıldı.” Şeklinde bir ifade kullanmıştır ki, bunun gerçekle ilgi ve alakası yoktur. Böyle bir şey olmamıştır. Böyle bir durum ifade edilmemiştir. Hatta tam tersi yönde “ne yapalım, ne haliniz varsa görün” tavrı sürdürülmüştür. Bunun birkaç ispat noktası vardır: 

1.İlgili doktor madem böyle bir planlama yapmışsa, bundan bizim niçin haberimiz yoktur? 

2.Kendisinin tek doktor olduğunu ve başarılı bir ameliyat yaptığını söyleyen bu kişi bizi neden alel acele Gaziantep’e sevk etmiştir? 

3.Epirkriz raporlarını istediğimizde neden halen hazır değil demiştir? 

Şanlıurfa’da 31 Mart seçimleri için son hazırlıklar: Okullarda sandıklar kuruldu Şanlıurfa’da 31 Mart seçimleri için son hazırlıklar: Okullarda sandıklar kuruldu

4.Bu öngördüğü tedaviyi hangi resmi kayda veya sisteme işlemiştir? 

5.Bu konu basına yansıdıktan sonra servis çalışanlarına ne gibi talimatlar vermiştir, geriye dönük işlem yaptırmış mıdır?  

Paylaşımlarıma dair yapılan açıklamada birtakım hususlara yer verilmiştir. Ancak diğer ve daha önemli olan hususlar atlanmış, görmezden gelinmiştir. 

İlgili şahsın yayınlattığı duyuruya bakıldığında, çelişkilerin açıkça görüldüğü belirtilmiştir. Bu da doğruluk ve güvenilirliğe zarar veren bir durumdur. Bizim amacımız doğru bilgiyi ulaştırmak ve kamuoyunu aydınlatmaktır.

Son olarak, şahsımızın ve kurumumuzun itibarının zedelenmesine izin vermeyeceğimizi ve hukuki haklarımın saklı olduğunu belirtmek isterim. Mesnetsiz iddialarla kurumlarımızın hedef alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet Emin Tapan 

Kanal Urfa Haber Sunucusu

Editör: Haber Merkezi