Google Haritalar, dünyanın en popüler navigasyon uygulaması olarak biliniyor. Son olarak, sürücülerin trafiği azaltma potansiyeline sahip yeni bir özellikle güncellendi.

Bu özellik, sürücülere bulundukları bölgede meydana gelen kaza, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerinde bir nesne veya radar noktası gibi durumları bildirmelerine olanak tanıyor. Bu bildirimler sayesinde sürücüler, rotalarını değiştirebilir, hızlarını ayarlayabilir veya daha dikkatli olabilirler.

Ayrıca, diğer sürücülerin yaptığı bildirimleri de görebilirler, bu sayede yoldaki durumu daha iyi değerlendirip güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirler.

Google Haritalar'ın yeni özelliği ile bulunduğunuz yerde kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerinde bir nesne ya da radar noktası bulunup bulunmadığını haritaya ekleyebiliyorsunuz.

Böylece aynı yerden geçecek sürücüler, uygulamaya eklenen bildirimi görüp ona göre rotasını değiştirebilecek, yavaşlayabilecek ya da aracı daha dikkatli kullanabilecekler.

Samsung, Gebze'de deneyim odaklı yeni mağazasını açtı Samsung, Gebze'de deneyim odaklı yeni mağazasını açtı

Google Haritalar'ın trafik bildirimi özelliği nasıl kullanılır?

Adım 1: Baloncuk içinde "+" simgesine dokunun.

Adım 2: Eklemek istediğiniz bildirime dokunun.

Yanlış bildirim eklemeniz halinde geri sayım bitmeden "Geri al" butonuna dokunun.

Editör: Haber Merkezi