İsmailağa Cemaati'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda cemaat lideri Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Paylaşımda, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi, cenaze ile ilgili bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı belirtildi.

"Hasan Efendi" olarak anılan Hasan Kılıç, Haziran 2022'de böbrek rahatsızlığı nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybeden cemaatin eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yerine geçmişti.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, cemaatin yeni liderinin babasının vasiyeti gereği Hasan Kılıç olacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kılıç'ı seçimden bir gün önce, 30 Mart'ta ziyaret etmişti.

'RABITA' TARTIŞMASI

İsmailağa cemaati son dönemde "liderlik" kavgasıyla anılıyordu.

Cemaatte liderlik kavgasının kıvılcımı ise "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün çıkışıyla atılmıştı. Ustaosmanoğlu’nun ölümünden önce "rabıta"nın kendisine yapılmasını istediğini söyleyen Ünlü, Hasan Kılıç’a rabıta yapan kişi ve kurumlara reddiyelerde bulunmuştu. Ünlü'nün daha sonra cemaatten ihraç edildiği duyurulmuştu. 

DİYANET'TEN TAZİYE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kılıç için başsağlığı mesajı yayımladı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İslam'ın nesiller boyu yaşanması yolunda binlerce talebe yetiştiren, ilim ve irfan yolunun mümtaz şahsiyetlerinden edep ve güzel ahlak timsali Hasan Kılıç Hocaefendinin vefatından derin bir teessür duydum. Kendisine yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve İsmailağa camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun."

Editör: Haber Merkezi