GÜNDEM

Kaybolan Şanlıurfalı Hacı Kızılkaya'dan Sevindirici Haber Geldi

Şanlıurfalı Feyyaz Kızılkaya, Mekke’de Hac görevini yerine getirirken menenjit geçirdi ve hafıza kaybı yaşadı. Günlerdir süren arama çabaları sonuç verdi ve Kızılkaya sağ salim bulundu.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’dan Hac vazifesini yerine getirmek için Mekke’ye giden Feyyaz Kızılkaya’dan sevindirici haber geldi. Bir hafta önce menenjit hastalığı geçiren Kızılkaya’nın bu hastalık nedeniyle geçici hafıza kaybı yaşadığı öğrenildi. Ailesi ve sevenleri tarafından büyük bir endişeyle beklenen haber, sonunda geldi.

Dün saat 14.00’ten beri haber alınamayan Kızılkaya'nın en son Cidde yakınlarında görüldüğü bilgisi ailesine ulaşmıştı. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan yoğun arama çalışmaları, nihayet sonuç verdi. Bugün, Feyyaz Kızılkaya’nın sağ salim bulunduğu açıklandı.

Kızılkaya'nın ailesi, bu zor süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, “Feyyaz’ımızı sağ salim bulduğumuz için çok mutluyuz. Dualarını eksik etmeyen, bize yardımcı olan herkese minnettarız.” dedi. 

Feyyaz Kızılkaya’nın geçici hafıza kaybının menenjitten kaynaklandığı ve bu durumun zamanla düzeleceği umuluyor. Sağlık durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kızılkaya'nın tedavi altına alındığı belirtildi.

Bu olay, hacı adaylarının sağlığına dikkat etmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Hac ibadetini yerine getiren kişilerin sağlık kontrollerinin önemine vurgu yapan uzmanlar, bu tür durumlarla karşılaşmamak için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Feyyaz Kızılkaya’nın bulunması, ailesi ve tüm sevenleri için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Şimdi, tedavi sürecinin ardından eski sağlığına kavuşması için dua ediliyor. ( Haber: Abdullah TOPRAK / Kaynak : Urfa Haber Merkezi )