Sıkı vergi denetimleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından resmen uygulanmaya başladı. Bakanlık, bugün Kapalıçarşı'daki işletmelere adeta baskın düzenledi.

Kapalıçarşı’da faaliyet gösteren kuyumculara yönelik kapsamlı bir vergi denetimi operasyonu düzenleyen bakanlık ekipleri, aynı zamanda operasyon kapsamında 9 büyükşehirde 707 adrese daha eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi.

KAPALIÇARŞI'DA HAREKETLİ SAATLER

3 bin kişilik ekiple yürütülen denetimler ile kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmeler üzerindeki baskı artırıldı.

Bakanlık, 552 vergi mükellefini tespit ederek içinde ünlü markalarında da yer aldığı bir denetim sürecini uygulamaya koydu.

Operasyonun odak noktasında ise IBAN hesaplarındaki hareketlilik ve kuyumcuların KDV oranları yer aldı.

İŞLEMLER TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Denetimler esnasında, mükelleflerin stokları detaylı bir biçimde incelendi. İşletmelerde fatura kesilmeyen altın ve değerli taş alım-satımı yapılıp yapılmadığına, tahsilatların ve ödemelerin firma hesapları dışında yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

Ürünlerin gerçek gram bilgilerinin faturalarda yer alıp almadığı ve yetki belgesi olmayan döviz alım ve satımı yapılıp yapılmadığı inceleme altına alındı.

Denetim kapsamında iş yerlerinde başkalarına ait POS makinelerinin kullanımı da kontrol edildi.

RİSKLİ MÜKELLEFLER DERİNLEMESİNE İNCELENECEK

Opel yenilenen hafif ticari araç ailesi Türkiye genelinde roadshow'a çıktı Opel yenilenen hafif ticari araç ailesi Türkiye genelinde roadshow'a çıktı

Baskınlar sonucunda riskli görülen mükellefler, daha detaylı bir vergi incelemesine tabi tutulacak.

Bakanlık, bu sene içinde tüm sektörlerde denetimlerini artırarak vergi kaçakçılığına karşı sıkı önlemlerini sürdürecek.

Editör: Haber Merkezi