URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesi'nde teröristlerin sızma girişimi sırasında kahraman askerimiz Maşallah Abakay'ın şehit olduğunu duyurdu. Bölgedeki operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesi’nde terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen sızma girişimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı mücadelesiyle püskürtüldü. Ancak, çıkan çatışmada kahraman askerimiz Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit düştü.

Tehlike Büyüyor: 16 İlde Dev Obruklar Oluşuyor, Şanlıurfa'da Durum Kritik Tehlike Büyüyor: 16 İlde Dev Obruklar Oluşuyor, Şanlıurfa'da Durum Kritik

Olay, 22 Eylül'de güvenlik güçlerinin sınır ötesindeki operasyonları sırasında yaşandı. Teröristlerin gece saatlerinde gerçekleştirdiği sızma girişimine anında müdahale eden birlikler, çatışmanın ardından bölgedeki güvenliği yeniden sağladı.

Şehit Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın acı haberi ailesine ulaştırılırken, ülke genelinde derin bir üzüntü yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız, bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu, Türkiye’nin sınır ötesindeki terörle mücadele faaliyetlerinin en kritik operasyonlarından biri olarak devam ediyor. Bölgede, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör unsurlarını etkisiz hale getirme ve sınır güvenliğini sağlama amacıyla operasyonel faaliyetlerini sürdürdüğü biliniyor.

Şehit olan Maşallah Abakay'ın cenazesinin, memleketi olan Muş’da düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi. Törene askeri ve sivil yetkililerin yanı sıra Abakay’ın yakınları ve vatandaşların yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

Ülkemizin huzur ve güvenliği için canını feda eden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve metanet diliyoruz. Terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği vurgulanırken, operasyon bölgesinde güvenlik güçlerinin faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Urfahabermerkezi