Türkiye'deki siyasi partilerin seçim hazırlıkları sürüyor..
Konuyla ilgili CHP ve İyi Parti; Saadet Partisi dışında kurdukları Millet İttifakı'nın genişletilmesi için geçtiğimiz günlerde Demokrat, DEVA, ve Gelecek Partisi liderleriyle bir araya geldi.
İlk olarak parlamenter sisteme geçiş için bir araya gelen Millet İttifakı önderliğinde 6 partininin, 2023 yılındaki seçimlere de birlikte girmesi bekleniyor.
Son olarak 6 parti 28 Şubat’ta mutabakat metnini açıklamaya hazırlanırken, Saadet Partisi'nde ittifak krizi meydana geldi.
Saadet Partisi tabanı, seçimlere bu ittifakla girilmesinden rahatsız olurken konuyla ilgili Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah Sevim, açıklamalarda bulundu.
TABAN CHP VE HDP İLE BİRLİKTE GÖRÜNMEKTEN MUTLU DEĞİL
Sevim, 6 partili ittifaka karşı çıktığını parti tabanının da CHP ve HDP ile birlikte olunmasından rahatsız olduğunu belirterek "Partimiz açısından ittifaklar mecbursa 3. bir ittifakı bizim oluşturmamız lazım. Yani bizim oluşturacağımız bu 3. ittifakın Türkiye'nin normalleşmesine büyük oranda hizmet edeceğini ben düşünüyorum.
Bizim tabanımız CHP ile HDP ile bir algılanmaktan görülmekten hoşnut değil. Bizim bunu Saadet Partili yöneticiler olarak görmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
PARTİDE GİK'İN ÖNEMİ
Saadet Parti'sinin tüzüğüne göre parti içinde birçok önemli karar, Genel İdare Kurulu'nca (GİK) alınıyor.
Partinin kongresinin ne zaman ve nerede yapılacağı, Genel Başkanı'nın adaylığının belirlenmesi gibi birçok imtiyaz, Genel İdare Kurulu üyeleri tarafından belirleniyor.
Parti eğer çıkan bu krizde Olağanüstü Kongre kararı alırsa; Genel Başkan, Genel İdare Kurulu veya Büyük Kongre delegelerinin en az beşte birinin imzalarının noterlikçe onaylı yazılı istemleri ile alınabiliyor.