GÜNDEM

Sabah Saatlerinde Korkutan Deprem

Elazığ'ın Elmapınarı bölgesinde sabahın erken saatlerinde meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını tedirgin etti.

ELAZIĞ - Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre, depremin derinliği 3.6 km olarak ölçüldü.

Elmapınarı (Elazığ) – 13 Haziran 2024 sabahı, saat 06:40:52'de Elazığ'ın Elmapınarı bölgesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre, sarsıntının yerin 3.6 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Deprem, bölgede kısa süreli panik yarattı. Çevredeki yerleşim yerlerinde hissedilen sarsıntı, vatandaşları tedirgin ederken, can veya mal kaybına ilişkin henüz bir bilgi bulunmamakta. Deprem sonrası bazı vatandaşlar sokağa çıkarken, yetkililer ise vatandaşları sakin olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri konusunda uyardı.

Uzmanlar, depremin yerel ölçekte orta şiddetli olduğunu ve yüzeye yakın gerçekleştiği için daha fazla hissedildiğini belirtti. Deprem, bölgede daha büyük bir depremin habercisi olarak değerlendirilmemekle birlikte, yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Elazığ, geçmişte de depremlerle sarsılmış bir bölge olduğu için, bu tür olaylara karşı halkın bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı. AFAD ve diğer acil durum ekipleri, herhangi bir olumsuz duruma karşı hazır bekliyor.

Urfahabermerkezi.com olarak Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. ( Haber : Abdullah TOPRAK / Kaynak : Urfa Haber Merkezi )