URFAHABERMERKEZİ - Sabah saatlerinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamalara göre, depremin derinliği konusunda farklı veriler paylaşıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi bu sabah saat 07.42'de 4.0 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi ve vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Karlıova ilçesi olarak belirlenirken, depremin derinliği 11.12 kilometre olarak ölçüldü. AFAD'ın verilerine göre, deprem 39.24278 kuzey enlemi ve 40.89361 doğu boylamında meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depreme ilişkin bilgi verdi. Kandilli Rasathanesi, depremin derinliğini 4.1 kilometre olarak duyurdu. İki kurum arasındaki derinlik farkı, depremin yer altındaki farklı katmanlarda hissedilmesinden kaynaklanabilir.

Bingöl Valiliği ve Karlıova Belediyesi'nden yapılan açıklamalarda, depremin ardından herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı belirtildi. Depremi hisseden vatandaşlar kısa süreli panik yaşasa da, yetkililer herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ve tedbir amaçlı incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depremlerle ilgili bilgilendirmelerine devam ederken, vatandaşların resmi kurumlardan yapılan açıklamaları takip etmeleri önemle bildirildi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık hasadına katıldı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık hasadına katıldı

Bingöl’de ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar, depremin ardından sosyal medya üzerinden geçmiş olsun mesajları paylaşarak dayanışma içinde olduklarını gösterdiler. ( Haberin kaynağı: Abdullah Toprak / Urfa Haber Merkezi ) 

Kaynak: Urfa Haber Merkezi