İsviçreli bir kadın, uyurken yanında şarjda olan telefonunun neden olduğu ciddi bir yanık kazası sonucunda yaralandığını sosyal medyadan duyurdu. Kadının paylaşımı, uyurken telefonlarını şarja bırakan birçok kişi için bir uyarı niteliği taşıdı.

Paylaştığı fotoğraflarda, şarj cihazı yüzünden bacağında oluşan ve siyah bir delik şeklinde görünen yanık izi, sosyal medyada hızla yayılarak viral oldu. Bu durum, özellikle yatakta telefon kullanımı ve şarj etme güvenliği konularında geniş çaplı bir farkındalık yaratmayı başardı.

Şanlıurfa’dan İstanbul’a: Efe Murat Erbaş İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü Oldu Şanlıurfa’dan İstanbul’a: Efe Murat Erbaş İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü Oldu

HEMEN ACİL SERVİSE KOŞTU

Cenevre'de yaşayan bir kadın, telefon şarj cihazının tehlikelerine dikkat çekmek için yaşadığı korkunç deneyimi paylaştı. Şarj cihazının ucunun uyurken bacağına değmesi sonucu üçüncü derece yanıklar oluştuğunu ve sol dizinin yanında başparmağı büyüklüğünde bir delik açıldığını fark etti.

Sağlık uzmanlarına göre, bu yanıklar şarj cihazından gelen elektrik akımının cildindeki terle reaksiyona girmesi sonucu meydana geldi. Genç kadın, "Yaranın kendiliğinden iyileşmesini beklerken durumun kötüleştiğini ve acil servise kaldırıldığını" belirterek, yatakta şarj cihazı kullanmanın risklerini vurguladı.

Doktorlar, cildin düşük iletkenlik özelliği nedeniyle az miktarda elektriğin bile yavaş yavaş yanıklara neden olabileceğini açıkladı. Kadın, “Bu sıradan alışkanlığın bu kadar tehlikeli olduğunu bilseydim asla yapmazdım” ifadelerini kullandı.

Editör: Abdullah Toprak