Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son zamanlarda faiz kazancı yatırımcının ilgisini çekerken döviz tarafında azalış göze çarptı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak ‘sakın yapmayın’ dedi.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmasının ardından mevduat faizleri tarihi rekor kırarak yüzde 55 seviyelerine kadar geldi. Hem Türk hem de yabancı yatırımcının ilgisi mevduat faizlerine yöneldi. Kazanç getirisi ile döviz bazında fazla olduğu görüldü. Dolar 2 aylık serüvende 32 bandında seyrini sürdürüyor.

GEÇER: FAİZ YATIRIMCILARINI UYARDI

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları nasıl değerlendirilmesi konusunda uzman isimlerin görüşlerine başvuruyor. Onlardan biri ise Ünlü ekonomist Selçuk Geçer oldu. Geçer, Türkiye’de en çok ucuz kalan yatırım aracının döviz olduğunun altını çizdi. Geçer, enflasyon karşısında dövizin çok ciddi baskılandığını söyleyen Geçer, faize yatırım yapanlara uyarıda bulundu.

“PARANIZI KORUYUN”

Hepsiburada işini büyütmek isteyen KOBİ'ler için yola çıkıyor Hepsiburada işini büyütmek isteyen KOBİ'ler için yola çıkıyor

Geçer, “Faize paranızı yatırırsanız yüzde 60 faiz getirisi elde edersiniz, Ancak bir anda döviz bir yükselirse yüzde 200 zarar edersiniz. Vadeyi her zaman her enstrüman için koyun. Burada ‘bugünden yarına zengin olmak’ diye bir şey yok. ‘Paranızı korumak’ diye bir şey var” dedi.

Editör: Haber Merkezi