Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı tutuklandı Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı tutuklandı

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’da meydana gelen trafik kazası, bir ailenin yürekleri burkan kaybıyla sonuçlandı. Akçakale yolunda kontrolden çıkan minibüs, karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Olay yerinde bir kişi yaşamını yitirirken, beş kişi yaralandı.

Şanlıurfa’da yoğun trafiğin olduğu Akçakale yolu, yine bir can pazarına sahne oldu. Alınan bilgilere göre, Mahmut Taşdan yönetimindeki 63 ABR 606 plakalı minibüs, merkez istikametinden Akçakale’ye doğru seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Karşı yönden gelen Abdulkadir Yıldız’ın kullandığı 63 AGV 850 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpışan minibüs, çarpışmanın etkisiyle devrilerek yol kenarına savruldu.

Kazada minibüs sürücüsü Mahmut Taşdan, otomobil sürücüsü Abdulkadir Yıldız ve araçlarda bulunan Murat Taşdan, Ahmet Taşdan ve Abdulkadir Taşdan yaralanırken, otomobilde yolcu olarak bulunan Hüseyin Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. İlk müdahaleyi olay yerinde yapan itfaiye ekipleri, araçlarda sıkışan yaralıları çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Yaralılar, kısa sürede Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi. Kazada yaşamını yitiren Hüseyin Yıldız’ın cenazesi ise savcının incelemesinin ardından Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yıldız ailesinin büyük üzüntü içinde olduğu, kazanın şokunu henüz atlatamadıkları ifade edildi.

Olay yerinde trafik, kaza sonrasında bir süre kontrollü olarak sağlanırken, kaza yapan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Kaza anına tanıklık eden görgü tanıkları, minibüsün hızla karşı şeride geçtiğini ve kazanın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Yol üzerinde hız kontrolü ve denetimlerin sıklaştırılması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, özellikle bu güzergâhta sık sık kazaların meydana geldiğini dile getirdi.

Jandarma ve polis ekipleri kazanın meydana gelme sebebini netleştirmek için soruşturma başlatırken, sürücülerin ifadeleri de alınmak üzere hastanelerde güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı. Kazanın nedeni teknik incelemeler ve uzman raporlarıyla ortaya çıkacak. 

Trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı Akçakale yolu, hız limitlerinin ve yol yapısının sık sık eleştiri konusu olduğu bir güzergâh olarak biliniyor. Yetkililer, yolda alınması gereken önlemleri gözden geçirirken, vatandaşlar daha fazla tedbir alınmasını talep ediyor.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi