ŞANLIURFA- Kurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte Şanlıurfa’da vatandaşlar, kurban ibadetlerini yerine getirmeye çalıştı. Ancak, kasaplarda yaşanan yoğunluk ve fırınların nöbetçi fırın listesine uymaması nedeniyle bayram, Şanlıurfalılar için zorlu bir süreç haline geldi.

Vali Şıldak: Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmalıyız Vali Şıldak: Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmalıyız

Şanlıurfa’da kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kasaplardaki yoğunluktan dolayı uzun süre kesim için beklemek zorunda kaldı.

Kesim işlemlerinin ardından etlerin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine dağıtan vatandaşları bir sıra da kasap ve marketlerde bekliyordu. 

Vatandaşlar, yoğunluktan dolayı kasap ve marketler önünde de kıyma çekimi için, uzun kuyruklar oluşturdu. 

Benzer kuyruklar fırınlarda da görüldü. Kurban kesiminin ardından etlerini pişirmek ve bayram sofralarını hazırlamak isteyen vatandaşlar, fırınların önünde uzun süre beklemek zorunda kaldı.

 Kentte birçok fırın nöbetçi fırın listesine uymayarak kapılarını açmadı, bu da ekmek sıralarında ekstra bir yoğunluğa neden oldu.

Editör: Abdullah Toprak