Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'nın yurdunda çocuklara cinsel istismar suçlamasından 508 yıl hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu'nun, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması tepkilere neden oldu.
Bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler Sultanoğlu’nun atanmasına tepki amaçlı birçok kez basın açıklaması gerçekleştirdi. Şanlıurfalı aktivist, psikolog Emine Gizem Çetiner de Sultanoğlu’na tepki gösterenlerden.
Çetiner’i diğerlerinden ayıran tek başına başlattığı eylemi 12 gündür sürdürmesi.
10 Ağustos’da başlattığı eylemini kavurucu sıcaklara rağmen sürdüren Çetiner, İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu değişene kadar eylemini sürdüreceğini ifade ediyor.
BİHA mikrofonlarına konuşan Çetiner, her gün saat 16.30’da Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek eylemine devam ettiğini söyledi.
Çetiner, insanların dikkatini çekmek için eylemine kimi zaman çocukların ayakkabısını getirdiğini, bazen çocukların yaptığı resimleri getirdiğini, bazen de pankartla eylem yaptığını dile getirdi.
ÇETİNER: ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK GİBİ BİR ÇABAMIZ VAR
Bu eylemi çocukları korumak için başlattığını ve Asım Sultanoğlu gidene kadar sürdüreceğini belirten Çetiner, şöyle konuştu:
“Bugün nöbetimin 12’nci günündeyim. Her gün saat 16.30’da buraya gelip oturma eylemi yapıyorum. İnsanların dikkatini çekmek için yaptırdığımız pankartlarla insanlara sesimizi duyurmak ve çocuklarımızı korumak gibi bir çabamız var. Bundan 5 yıl önce Ensar Vakfı’ndan 45 çocuk cinsel istismara uğradı. O zaman Karaman’ın il milli eğitim müdürü olan şahıs şaibeli, tecavüzcüleri koruduğuna dair keskin şüpheler varken Urfa’ya atandığı için, bizler de bunu kabul etmediğimiz için her gün saat 16.30’da burada protestomuzu sürdürüyoruz. İl milli eğitim müdürü değişene kadar eylemimi sürdüreceğim. “
DESTEK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Çetiner, eyleme tek başına başladığını ve gün geçtikçe kendisine desteğin arttığını belirterek, “Ben burada ilk gün tek başıma idim. Tek başıma bir şey değiştireceğime dair inancım yoktu ama bir şey başlatacağıma dair inancım vardı. Bugün 6-7 kişiyiz sayımızı 200 yaparsak, kamuoyu baskısı sayesinde o kişileri oradan indirebiliriz. Bizi yönetenlerin bununla ilgili kaygıları olduğunu asla düşünmüyorum” dedi.
“URFA GİBİ BİR ŞEHİRDE KADIN OLARAK BAŞLADIM EYLEMİME”
Herkesin eylemine destek vermesi çağrısında bulunan Çetiner, “Ben tek başıma Urfa gibi bir şehirde kadın olarak başladım eylemime. Gerçekten aile yapısını hepimiz biliyoruz. Herhangi bir annelik vasfım yok ama her çocuğu, annesi babası gibi korumak hepimizin boynunun borcudur diye düşünüyorum. Kötülük serseri bir kurşun gibidir, kime geleceği belli olmaz. O yüzden iyiliği örgütleyip herkesin buraya gelmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Çetiner, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin genel merkezlerinden destek gördüğünü ama Urfa’daki şubelerinden destek görmediğinden de dert yandı.