SİYASET

Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak'tan Elektrik Kesintileri Hakkında Önemli Açıklama

ŞANLIURFA - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak, son dönemde Şanlıurfa'da artan elektrik kesintileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başak, Şanlıurfa halkının bu kesintilerden büyük ölçüde etkilendiğini belirterek, sorunun nedenlerine ve çözüm yollarına ilişkin önemli bilgiler verdi. 

"Değerli Şanlıurfalı Hemşehrilerim, son dönemde yaşadığımız sürekli elektrik kesintileri hepimizi derinden etkilemekte ve günlük hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda sizlerle hem sorunların nedenlerini paylaşmak hem de çözüm yolları üzerinde çalıştığımızı bildirmek istiyorum," diyerek sözlerine başlayan Başak, elektrik kesintilerinin temel sebeplerini tespit etmek için ilgili kurumlar ve uzmanlarla sürekli temas halinde olduklarını belirtti.

Başak, altyapı yetersizlikleri, mevsimsel değişiklikler ve teknik arızaların kesintilere yol açan başlıca faktörler olduğunu ifade ederek, "Bu konuda TEDAŞ’ın yetkilileri ile sürekli irtibat halinde olarak hem sorun yaşanan bölgeler hakkında bilgi alınmakta hem de ivedi bir şekilde müdahale edilmesi konusunda koordinasyon sağlanmaktadır," dedi.

Aynı zamanda yerel ölçekte çözülemeyen konuların hızlıca üst makamlara, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı nezdinde takip edildiğini belirten Başak, "Bu süreçte sizlerden de destek ve sabır bekliyoruz. Elektrik kesintilerinin minimize edilmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğine inanıyorum," şeklinde konuştu.

Milletvekili Başak, Şanlıurfalı hemşehrilerinin yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarını ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını vurguladı. "Her bir vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetin farkındayız ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz," diyerek sözlerini tamamladı. 

Hikmet Başak'ın bu açıklamaları, Şanlıurfa halkının elektrik kesintilerine karşı duyduğu endişeleri bir nebze de olsa hafifletmeyi amaçlıyor. Şanlıurfa halkı, bu sorunların kısa sürede çözüme kavuşmasını ümit ediyor. ( Haberin Kaynağı: Abdullah TOPRAK / Urfa Haber Merkezi