Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesi'nde yaşanan internet kesintisi, öğrencileri mağdur ediyor. 10 gündür devam eden arıza nedeniyle özellikle uzaktan eğitim alan ve ödevlerini online tamamlamak zorunda olan öğrenciler zor günler geçiriyor. Mahalle sakinleri, yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Akabe Mahallesi 1456 Sokak'ta yaşanan internet arızası, 10 gündür çözülemiyor. İnternet hizmetine erişemeyen mahalle sakinleri, özellikle eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte daha da zor günler geçirmeye başladı. İnternet üzerinden eğitimlerine devam etmek zorunda olan öğrenciler, sınav hazırlıkları ve ödevlerini yapma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Mahallede eğitim gören öğrenciler ve velileri, yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor.

Mahalle sakinlerinden biri, “Çocuklarımızın okulları başladı ve ödevlerini internet üzerinden yapmak zorundalar. Ancak 10 gündür süren bu arıza, onların eğitimini aksatıyor. Hem veliler hem de öğrenciler olarak çok zor durumdayız,” diyerek yaşanan sıkıntıyı dile getirdi.

Google Haritalar'dan bomba özellik! Sürücülere büyük kolaylık sağlayacak Google Haritalar'dan bomba özellik! Sürücülere büyük kolaylık sağlayacak

Vatandaşlar, defalarca internet sağlayıcı firmaya başvurduklarını ancak henüz bir çözüm üretilmediğini belirterek, mağduriyetlerinin daha fazla uzamaması için yetkililerden acil müdahale talep ediyor. Özellikle eğitimde fırsat eşitsizliğinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan veliler, öğrencilerin sınav ve ödev hazırlıklarında geri kaldığını ifade ediyor.

Uzmanlar ise bu tür uzun süreli internet kesintilerinin sadece eğitimi değil, evden çalışan bireyleri ve dijital ortamda iş yapan esnafları da olumsuz etkilediğini belirterek, altyapı sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguluyor.

Mahalle sakinleri, sorunun bir an önce giderilerek hem öğrencilerin hem de diğer mahalle halkının mağduriyetlerinin sona erdirilmesini bekliyor. Yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak: Urfahabermerkezi