URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde, 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma' programı için Rabia Meydanı'nda binlerce vatandaşı ağırladı. Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu anlamlı etkinlik, darbe girişiminin karşısında duran halkın bir kez daha demokrasiye olan bağlılığını ve milli birliğini sergiledi.

Urfa’nın Yeşil Altını Fıstıkta Hasat Zamanı! Üreticiler Destek Bekliyor Urfa’nın Yeşil Altını Fıstıkta Hasat Zamanı! Üreticiler Destek Bekliyor

Rabia Meydanı'ndaki törene; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Durmuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu, Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ettiği dualar ile devam etti. Program kapsamında sahnede yapılan konuşmalarda, hain darbe girişiminin ülke tarihinde bıraktığı derin izler ve bu girişime karşı direnen kahramanlar anıldı.

Vali Hasan Şıldak, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un milletimizin demokrasiye ve özgürlüğe olan bağlılığının bir simgesi olduğunu vurguladı. Şıldak, “Şanlıurfa, tarih boyunca olduğu gibi bugün de milli iradenin yanında durarak vatanseverliğini bir kez daha gösterdi. Bu meydanda toplanan her bir vatandaşımız, demokrasimizin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ise, bu anlamlı günde Rabia Meydanı’nı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, “Bugün burada olan her bir kişi, ülkemizin bir daha böyle acı olaylar yaşamaması için verilen mücadeleyi simgeliyor” şeklinde konuştu.

Etkinlik, mehteran gösterisi ve çeşitli sanatçıların sahne aldığı konserlerle devam etti. Tüm katılımcılar, ellerinde bayraklarla hep bir ağızdan demokrasi şarkıları söyledi ve duygusal anlar yaşandı.

Şanlıurfa’daki bu anlamlı etkinlik, katılımcıların ortak dileği olan barış, birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi. 15 Temmuz’un unutulmaz kahramanları bir kez daha saygıyla anıldı ve demokrasiye olan inanç vurgulandı.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi