URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’da hafta sonu planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde 5 Ekim 2024 Cumartesi günü birçok mahalle saatlerce enerjisiz kalacak. Kesintinin etkilediği mahalleler ve saatler belli oldu.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Şanlıurfa’da 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde planlı elektrik kesintisi yapacağını duyurdu. Kesinti, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar birçok mahalleyi etkileyerek günlük yaşamı önemli ölçüde zorlaştıracak. Vatandaşların, kesintiden etkilenmemek için gerekli önlemleri alması gerektiği bildirildi.

DEDAŞ yetkilileri, bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek olan kesintilerin, uzun süredir planlandığını ve bu süreçte elektrik altyapısının daha sağlıklı hale getirileceğini belirtti. Kesinti yaşanacak bölgelerde enerji, belirtilen saatler arasında tamamen kesilecek ve çalışmalar tamamlandığında yeniden sağlanacak.

Kesinti Yaşanacak İlçeler ve Mahalleler

Haliliye İlçesi:

Saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik kesintisi olacak mahalleler: Üçkonak, Esenyayla, Balkatan, Üzümkara, Mil, Üçgöze, İrice, Körkuyu, Kösecik, Kapaklı, Sumaklı, Altındamla, Kaynaklı, Tepeköy, Kepez, Dağyanı, Kaygılı, Tepedibi, Açıkyazı, Üçkuyu, Aşağıvarlıca, Gümüştaş, Keçili, Topraklı, Koçak, Şenocak, Çamlıdere, Karadibek ve Başbük mahalleleri.

Eyyübiye İlçesi:

Saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler: Karaali, Bayraklı, Karahisar, Nadire, Bulduk, Altıntepe, Yaşar, Horozköy, Kınalı, Akören, Üçkonak, Yarımsu, Havşanlı, Kesme, Güzelköy, Köseköy, İkiağız, Yenisu, Ballıca, Yazılıkavak, Karpuzlu, Bağlar, Asri, Çatallı, Dalbaşı, Çanakçı, Tepedibi, İbrik, Açıkyazı, Mamuca, Mehmetçik ve Şenocak mahalleleri.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, çocuklarla halı saha maçı yaptı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, çocuklarla halı saha maçı yaptı

Karaköprü İlçesi:

Saat 10.30 ile 18.00 arasında elektrik kesintisi olacak mahalleler: Ağılmus, Özveren, Akçakebir, Karapınar, Hüyüklü, Yığınak, Sakça, Millisaray, Uzuncuk, Yemişli, Estağfurullah, Yedikuyu, Başören, Büyüksalkım, Apaydın, Pınarbaşı, Külaflı, Ağızhan, Kuyucak, Bölücek, Türkmen, Şeyhzeliha, İlhan, Cemal, Gölgen, Bahçeli, Doyumlu, Düğer, Aşağıçiftlik, Sancak, Küçük Akziyaret, Büyük Akziyaret, Buğdayhüyük, Kasımkuyu, Hamurkesen, Gazibey ve Karaca mahalleleri.

Vatandaşlara Uyarılar

Elektrik kesintisinden etkilenecek olan vatandaşların, elektronik cihazlarını koruma altına alması, elektrikle çalışan cihazların kullanımına dikkat etmesi ve mümkünse yedek enerji kaynakları hazırlamaları önerildi. Elektrik kesintileri sonrasında yaşanabilecek ani voltaj değişiklikleri nedeniyle cihazların zarar görme riski bulunuyor. Bu nedenle kesintinin yaşanacağı saatler içerisinde elektrik kullanımına ara vermek önem taşıyor.

Yetkililer, çalışmaların planlanan saat aralığında tamamlanacağını, ancak bazı durumlarda kesintinin uzayabileceğini belirtti.

Kaynak: Urfahabermerkezi