URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, “Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına Karşı” yürütülen faaliyetler çerçevesinde büyük bir operasyona imza attı. Viranşehir İlçesi'nde ruhsatsız silah ticareti yaptığı belirlenen M.İ. adlı şahsın yakalanması amacıyla, 4 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa hareket etti.

Operasyon sırasında, şüpheli M.İ.'nin ikametgahında yapılan aramalarda, yasa dışı olarak bulundurulan çok sayıda silah ve mühimmat ile uyuşturucu madde ele geçirildi. Arama sonucunda;

- 18 adet ruhsatsız tabanca,

- 19 adet tabanca şarjörü,

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı tutuklandı Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı tutuklandı

- 28 adet 9 mm çapında tabanca fişeği,

- 2000 gram metamfetamin maddesi bulundu.

Bu başarılı operasyon sonucunda, şüpheli M.İ. ve birlikte gözaltına alınan S.İ., adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, “Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına Karşı” yürütülen faaliyetlerin, hız kesmeden ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu tür operasyonlarla halkın güvenliğini sağlama ve yasa dışı faaliyetlerin önüne geçme konusunda kararlı olduklarını belirttiler.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi