URFAHABERMERKEZİ - Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Birecik ilçesinde damda uyurken göğsüne yorgun mermi isabet eden küçük çocuk, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Şanlıurfa’da artan silah kullanımı, tehlikeli sonuçlar doğurmaya devam ediyor.

Şanlıurfa merkezli PKK-KCK/PYD-YPG operasyonunda 1 zanlı tutuklandı Şanlıurfa merkezli PKK-KCK/PYD-YPG operasyonunda 1 zanlı tutuklandı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşanan olay, silah kullanımının kontrolsüz sonuçlarının bir kez daha trajik bir örneği oldu. Karşıyaka Mahallesi'nde ailesiyle birlikte evinin damında uyuyan küçük Sever A. (8), göğsüne isabet eden yorgun mermiyle ağır yaralandı. Nereden ateşlendiği belirlenemeyen kurşunun isabet etmesiyle yaralanan çocuk, aile fertlerinin ağlamasını duymasıyla fark edildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Acil Sağlık ekipleri, küçük çocuğu ilk müdahalenin ardından Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak durumu ağır olan çocuk, hemen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan küçük çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor.

Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Silahı ateşleyen şüpheli ya da şüphelilerin tespit edilmesi için çalışmalar sürerken, mahallede yaşayan vatandaşlar ise artan silah kullanımına ve güvenlik zafiyetine dikkat çekti. Yerel halk, özellikle yaz aylarında damlarda uyuma geleneğinin yaygın olduğu bölgede, bu tür olayların tekrarlanmaması için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa genelinde son dönemlerde artan yorgun mermi vakaları, yetkililerin harekete geçmesini gerektirirken, şehirde silah kullanımına karşı daha sıkı denetim ve kontrollerin yapılması talep ediliyor.

Kaynak: Urfahabermerkezi