ASAYİŞ

Şanlıurfa’da Dehşet Anları: Tır Köprüden Uçtu ve Alev Alev Yandı, Sürücü Son Anda Kurtuldu

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Şanlıurfa’da büyük bir faciadan dönüldü. Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunda ilerleyen bir tır, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu köprüden aşağıya uçtu. Tır, düşer düşmez alevler içinde kaldı. Sürücü ise son anda aracından çıkarak hayatta kalmayı başardı.

Olay, Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunun Kızlar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen tır sürücüsü, bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tır, büyük bir hızla köprüden aşağıya uçtu ve yere çarpar çarpmaz alev aldı. 

Tırın düşüşü ve ardından yanmaya başlaması çevrede büyük bir panik yarattı. Olayı gören vatandaşlar hemen durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine hızla olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevler içinde kalan tıra müdahale etti.

Sürücü, aracının alev aldığı anda kendini dışarı atarak mucizevi bir şekilde kurtuldu. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan sürücünün, kazayı hafif yaralarla atlattığı öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda tırdaki yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak, tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi ve adeta kül yığınına döndü. Olay yerine gelen trafik ekipleri, yolu trafiğe kapatarak güvenliği sağladı ve kazayla ilgili soruşturma başlattı.