URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Malatya’da bugün yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem, Şanlıurfa’da eğitim hayatını etkiledi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, sarsıntının ardından tedbir amacıyla kentteki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini belirtti.

Vali Şıldak, yaptığı açıklamada, "Bugün Malatya’da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, resmi ve özel eğitim kurumlarının bütün kademelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı. Kararın, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği için alındığı vurgulandı.

2024 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri 2-9 Ekim Tarihleri Arasında Yapılacak 2024 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri 2-9 Ekim Tarihleri Arasında Yapılacak

Şanlıurfa genelinde birçok vatandaş, deprem sırasında panik yaşarken, yetkililer olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu. Eğitimde verilen bu zorunlu ara, özellikle aileler ve öğrenciler arasında yankı uyandırırken, depremin kentte yarattığı hissedilir sarsıntının etkileri de halen konuşuluyor.

Deprem sonrası Şanlıurfa Valiliği ve diğer yerel yetkililer, kent genelindeki durumu yakından takip ederek güvenlik önlemlerini artırdı. Depremin hasara yol açıp açmadığına dair yetkililerden gelecek açıklamalar ise merakla bekleniyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulan bu karar, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların güvenliğinin her zaman ön planda tutulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Urfahabermerkezi